HUSAARIRATSASTAJAT menu

Toimintasuunnitelma vuodelle 2024

TOIMINTASUUNNITELMA 2024

 

Husaariratsastajat ry – Husarryttarna r.f

 

 

  1. Yleistä

Husaariratsastajat ry – Husarryttarna r.f on Sipoossa toimiva ratsastusseura, joka on perustettu vuonna 1971. Seuran tavoitteena on koota yhteen ratsastuksesta ja hevosurheilusta kiinnostuneita henkilöitä, edistää ratsastusta yleisenä urheilu- ja liikuntamuotona, edistää hevostaitoja ja edistää valjakkoajon tuntemusta. Näitä tarkoituksia varten seura järjestää mm. kilpailutoimintaa, valmennustoimintaa, jäsentensä koulutusta ja nuorisotoimintaa. Seura on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseura ja Olympiakomitean ja lajiliiton Tähtiseura.

 

Seuran toimintaa johtaa hallitus, joka on valittu kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallitus pyrkii kokoontumaan kuukausittain. Hallituksen jäsenet osallistuvat seuran toiminnan kehittämiseen ja toteuttamiseen eri osa-alueisiin jaetuissa tiimeissä (mm. viestintä, kilpailu, nuorisotoiminta, turvallisuus). Seuran toimintaa on toimintalinjan päivityksellä pyritty saamaan paremmin Tähtiseura-toiminnan vaatimuksien mukaiseksi.

Seuran syyskokous järjestetään marras-joulukuussa, vuosikokous helmi-maaliskuussa.

 

  1. Seura- ja harrastetoiminta

Seura toimii Suomen Ratsastajainliiton tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti, ja järjestää ohjattua toimintaa erityisryhmille sekä senioreille ja junioreille.

Seura sai viime vuonna jälleen Tähtiseura-tunnuksen nuorisotoiminnalleen. Seuran tavoitteena on tulevana vuonna auditoida myös aikuistoiminta. Auditointi antaa raamit ja vaatimukset tietyn tasoiselle toiminnalle.

Seurassa on myös mahdollisuus ratsastus- ja hevostaitomerkkien suorittamiseen.

Seura järjestää vuoden aikana erilaisia tapahtumia jäsenilleen, kuten pikkujoulut ja pääsiäisen kepparikisat. Jäsenten yhteisöllisyyttä tuetaan suunnittelemalla ja toteuttamalla hevosaiheinen retki tai luento.

Seura jatkaa ison hiekkakentän kunnostustyön valmistelua, jotta se palvelisi paremmin ja turvallisemmin seuran toimintaa. Myös kiinteitä valjakkoesteitä kunnostetaan tarpeen mukaan.

 

  1. Nuorisotoiminta

Husaariratsastajat ry:lle on myönnetty 2018 Tähtiseura-arvo lasten ja nuorten seuratoiminnan osalta. Jatkamme lasten ja nuorten toiminnan kehittämistä ja tukemista Tähtiseuran vaatimusten mukaisesti.

 

  1. Kilpailutoiminta

Seura järjestää kilpailutoimintaa niin koulu- ja esteratsastuksessa kuin myös valjakkoajossa. Kevät- ja syyskaudella järjestetään seura- ja harjoituskilpailuja edellä mainituissa lajeissa. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös pararatsastusluokkia.

Seuramestaruuksista kisaillaan Husaaricup-muodossa.

Seura pyrkii lähettämään joukkueen ESRAn joukkuealuemestaruuksiin (kouluratsastus).

 

  1. Valmennustoiminta

Seuran tehtävänä on mahdollistaa jokaisen jäsenen oma polku harrastajana tai kilpaurheilijana tekemällä yhteistyötä Savijärven Kartanon ratsastuskoulun kanssa ja järjestämällä valmennus- ja kilpailutoimintaa. Este- ja kouluratsastusvalmennusryhmän toimintaa ja tavoitteita kirkastetaan, sekä pyritään järjestämään valjakkoajossa vastaavia valmennuskertoja.

 

  1. Koulutustoiminta

Seura järjestää kaikille jäsenilleen kursseja ja luentoja tarkoituksenaan lisätä seuralaisten tietoja ja taitoja hevostaidoista. Vuoden alussa seura järjestää kaikille kilpaileville jäsenille kilpailusääntökoulutuksen.

Seuran tahtotila on saada omasta jäsenistöstä tarvittavia toimihenkilöitä seuran järjestämiin tapahtumiin ja kilpailuihin, joten seura tulee aktiivisesti kannustamaan jäseniään osallistumaan seura- ja kilpailutoimintaan liittyviin kursseihin ja koulutuksiin, joita järjestää mm. aluejärjestö (ESRA) tai Ratsastajainliitto.

 

 

  1. Järjestö- ja suhdetoiminta

Seura toimii yhteistyössä lähialueen ratsastusseurojen, ESRAn (Etelä-Suomen Ratsastusjaosto), FWB-yhdistyksen, Shetlanninponiyhdistyksen ja Suomen Hippoksen kanssa.

Seuran toiminta linkittyy vahvasti yhteen Savijärven Kartanon ratsastuskoulun kanssa, ja tarkoituksena on edelleen jatkaa tiivistä yhteistyötä.

 

  1. Tiedottaminen

Seura tiedottaa jäsenilleen nettisivujensa sekä sosiaalisen median kautta. Jäsenille lähetetään jäsenkirje kuukausittain.

 

  1. Talous

Seuran taloussuunnitelma esitellään erillisellä liitteellä.

 

Julkaistu  06.12.2023