HUSAARIRATSASTAJAT menu

2.-4.8. Savijärvi Top Driving 2019

 

                                                                                          

Konkari Ben Simonsén tuntee kotipihan metkut hyvin.

 

 

 

Lehdistötiedote

 

 

Savijärvi Top Driving 2.-4.8.2019

 

Savijärvi Gård, Sipoo Finland

Kotimaiset kärkivaljakot mukana Savijärvellä

Hevosurheilun näyttävät valjakkoajon kansainväliset kilpailut käydään Sipoossa.
Savijärvi Top Driving 2.-4. elokuuta käytävät kilpailut tuovat kartanon huippuradalle kotimaiset kärkikuskit.
Suomalaiset valjakkoajajat menestyivät erinomaisesti Norjassa järjestetyissä PM-kilpailuissa. Kultaa tuli niin junioreissa, poneissa kuin hevosissakin. Poneissa ja hevosissa kultamitalit jaettiin myös Suomen joukkueille.
Kaikki nämä kotimaiset PM-kisojen menestyjät nähdään Sipoossa kilpailemassa. Osalla kuskeistä tähtäin on MM-kilpailuissa, joten mielenkiintoa on varmasti luvassa.
Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna aloitetaan pääluokat jo perjantaina kello 15 koulukokeella. Lauantaina kello 13 käydään näyttävä ja vaativa maraton eli kestävyyskoe. Kisat päättyvät sunnuntain tarkkuuskokeeseen kello 15.
Kansalliset luokat aloittavat aamupäivästä kello 9 alkaen joka päivä.
Sipoossa Savijärvellä nähdään vaativia ja vaikeita luokkia, mutta myös helppoja luokkia. Kansainvälisen kutsun kautta nähdään valjakoita myös ulkomailta.
PM-menestys näkyy Savijärvellä.
Junioreiden PM-kultamitalisti Husaariratsastajia edustava Wilma Karhusaari/Luna Suhonen ponilla Beniamin on myös mukana kotikisassa.
Poniyksiköissä PM-mestariksi ohjasti sipoolainen Husaariratsastajien Leena Vähä-Erkkilä/ Anni Kinnunen. Upeaa suomalaismenestystä täydensi Raisa Tuulikki Takkisen/ Anniina Poikelan hopeamitali. Poniyksiköiden joukkue (Vähä-Erkkilä, Takkinen ja Heidi Sinda) otti myös kultaa.
Myös hevosyksiköissä sekä henkilökohtainen että joukkuemestaruus tuli Suomeen. Hevosyksiköissä kultaa voittivat Talvikki Järvinen/Camilla Christiansen - Danser T. Joukkuekilpailuissa kultaa voitettiin joukkueella Talvikki Järvinen/Camilla Christiansen - Danser T, Leena Kalalahti/Taija Raatikainen - Judym ja Ben Simonsen/Essi Forssell - Ragyogo.
-Hyvä kattaus saadaan taas Savijärvelle, sillä nyt on paljon nähtävää, Simonsén sanoo.

Kisaan on luvassa jälleen kerran huippuluokan kilpailuolosuhteet ja radat. Yleisöllä on kisoihin vapaa pääsy.
Valjakkoajokilpailussa on kolme osakoetta: koulu-, maraton- eli kestävyys- ja tarkkuuskoe. Ja nämä suorituspaikat ovat Sipoossa hienossa kunnossa.
Valjakkoajo saapui Suomeen vuonna 1986, kun sipoolaisen Savijärven kartanon isäntä Rolf Simonsén alkoi herättää lajia henkiin. Ensimmäiset kilpailut järjestettiin Husaariratsastajien toimesta samoihin aikoihin. Siitä lähtien maassamme on kilpailtu valjakkoajossa aktiivisesti.

 

 


Teksti ja kuvat

Timo Pasanen

0400 133892

 

 

 

 Husaariratsastajien Wilma Karhusaari osallistuu kotikisaan.

 

SAVIJÄRVI TOP DRIVING CAI2* - ajurikirjeet, lähtölistat ja tulosseuranta valjakko.netissä!

Julkaistu  28.08.2020