HUSAARIRATSASTAJAT menu

TOIMINTAKERTOMUS

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2021

 

 1. Yleistä

 

Vuosi 2021 oli Husaariratsastajat ry:n 50. toimintavuosi ja Husaarien Nuorten kerhon 45. toimintavuosi. Seuran jäsenmäärä oli yhteensä 332 jäsentä, joista seniori-ikäisiä oli 228 (näistä perhejäseniä 35, kannatusjäseniä 14) ja juniori-ikäisiä 104 (näistä perhejäseniä 19, kannatusjäseniä 2). Menneenä vuonna seura on toiminut ansiokkaasti vuonna 1993 myönnetyn Nuori Suomi ry:n (Valo ry vuodesta 2013) Sinettiseura-arvon mukaisesti. Nykyään Sinettiseura tunnetaan nimellä Tähtiseura.

 

Husaariratsastajien 50-vuotis juhlia juhlittiin Savijärven Kartanolla 28.8.2021. Juhlallisuuksista lisää liitteessä 1.

 

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma. Olympiakomitea ja lajiliitto myöntävät tunnuksen urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Husaariratsastajat ry:llä on vihreä tähtimerkki, jonka osa-alue on lapset ja nuoret.

 

Husaariratsastajat ry. on urheiluseura, joka toimii saumattomassa yhteistyössä Savijärven Kartanon ratsastuskoulun kanssa.

 

 1. Hallinto

 

 1. 1          Sääntömääräiset kokoukset

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 13.3.2021 Teams-kokouksena ja syyskokous 11.12.2021 Savijärven Kartanolla. Hallitus kokoontui vuoden aikana 11 kertaa.

 

2.2.                 Seuran hallitus

Seuran hallitus kokoontui kuluneen vuoden aikana yksitoista kertaa. Puheenjohtajana toimi Marit Sivén. Hallituksen varsinaisia jäseniä olivat Ben Simonsén (vpj.), Leena Niemistö ja Natalia Trofast. Varajäseniä Linda Ström, Anu Torkkeli, Katariina Lajunen, Anne Majaranta, Sirpa Lepistö ja Heidy Nyberg mainitussa järjestyksessä. Seuran sihteerinä toimi Anne Majaranta, rahastonhoitajana Tuija Lindblad ja jäsensihteerinä Leena Niemistö. Hallituksessa Nuorten kerhoa edusti Vanamo Wettig (NK:n pj.).

 

2.3.                  Nuorten Kerhon hallitus

Husaarien Nuorten kerhon hallitus kokoontui kuluneen vuoden aikana 12 kertaa. Hallituksen kokoonpano oli seuraava: puheenjohtaja Vanamo Wettig, varapuheenjohtaja Jessi Hutukka, sihteeri Catharina Harju,  jäsenet; Vanamo Wettig, Jessi Hutukka, Catharina Harju, Ida Henriksson, Anna Lillqvist, varajäsenet: Camilla Simonsén, Linn Lindholm, Anna Koski ja Senni Luukkainen.

 

 1. Koulutus

 

3.1.                  Seuran sisäinen koulutus

 

Nuorten kerhon hevoskerhot kokoontuivat kevät- ja syyskaudella kahden kerhon voimin: perusmerkki ja hoito I. Kerhot kokoontuivat koronan puitteissa säännöllisesti. Kerhoja ohjasivat 2 koulutettua hevoskerhonvetäjää.

Nuorten Kerhon kerhoista ja muusta toiminnasta lisää Nuorten Kerhon toimintakertomuksessa (liite 2).

 

Hevoskerhoissa suoritettiin Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hevostaitomerkkejä yhteensä 6 kpl, kaikki perusmerkin suorittajia.

 

Seuran senioreille tarkoitettu sennukerho järjesti yhdessä Nuorten Kerhon kanssa kolme tapahtumaa vuoden 2021 aikana; keväällä Teams-luento (hevosen käytös ja talliympäristö, osallistujia 30hlö) ja match show-harjoitus (osallistujia 15hlö) sekä syksyllä luento ja käytännön harjoituksia (hevosen hyvinvointi ja hoito, osallistujia 10).

 

 

 

3.2.                 Seuran ulkopuolinen koulutus

 

 

4.                     Kilpailutoiminta

 

Seuran jäsenistä 61 hankki kilpailuluvan tai liiton lisävakuutuksen.
 

* 11.4 harjoituskoulukilpailut, lähtöjä 26 kpl

                        * 25.4. seurakoulukilpailut, lähtöjä 65 kpl

  * 16.5. FWB-päivät (yhteistyössä FWB-yhdistyksen kanssa), lähtöjä 30 kpl

                        * 5.9. seurakoulukilpailut, lähtöjä 74 kpl

                        * 17.10. seuraestekilpailut, lähtöjä 37 kpl

 

4.1.                  Valjakkoajo

 

6. - 8.8. järjestettiin Savijärvi Top Driving-valjakkoajokilpailut Savijärven kartanolla. Kisoissa ratkaistiin myös lajin SM-mitalit. Lähtöjä kilpailuissa oli yhteensä 38 kpl. Luokissa mukana Husaareista oli Ben Simonsén, Leena Vähä-Erkkilä, Heidi Koski ja Essi Kajander. Heidi Koski sai SM-hopeaa ponipariluokassa.

21. – 25.7. Tanskan Sommerstedissa kisattiin valjakkoajon PM-kilpailut, joihin osallistui Husaarien Ben Simonsén, Leena Vähä-Erkkilä, Heidi Koski ja Essi Kajander. Suomeen tuli poniparien PM-pronssia (Husaareita joukkueessa Essi Kajander ja Heidi Koski) sekä hevosyksiköiden PM-hopeaa (joukkueessa Husaari Ben Simonsén).
 

 1. .               Esteratsastus

 

Esteratsastuksessa seuraa edusti aluetasolla Jemina Niemistö ja Catharina Harju.

 

4.3.                Kouluratsastus

 

Kouluratsastuksessa seuraa edustivat aluetasolla Linda Ström ja Jemina Niemistö.

 

 1.            Pararatsastus   

 

  Pararatsastuksessa seuraa edustivat Johanna Sandvik ja Heli Alastalo.

     

 1.            Kenttäratsastus

 

Kenttäratsastuksessa seuraa edusti kansallisella ja kansainvälisellä tasolla Axel Lindberg, aluetasolla Catharina Harju.

 

 1.                 Valmennustoiminta

 

Seuran valjakkokuskit Leena Vähä-Erkkilä, Sanna Tirkkonen, Ben Simonsén ja Heidi Koski valmentautuivat säännöllisesti maajoukkuevalmennuksissa (A- ja B-rengas). Ben Simonsén valmensi valjakkoajon B-rengasta.

Valjakkoajon aluevalmennuksiin osallistui myös Husaarivaljakoita.

 

 1. Muu toiminta ja tapahtumat

 

 

 

 1. Muuta

 

SRL:n Valjakkoajokomiteassa toimivat Ben Simonsén ja Leena Vähä-Erkkilä.

 

FWB-yhdistyksen hallituksessa toimi Camilla Simonsén.

 

 

Husaariratsastajien kunniajäseniä ovat Aarre Vainio, Tapani ja Margareta Peltonen sekä Sari Silander.

 

 1. Varainhankinta, julkaisut ja avustukset

 

Valjakkokisojen ohjelmalehtiseen myytiin mainoksia, sekä mainostilaa valjakkokisojen maratonesteisiin. Kilpailuiden kilpailuluokkiin hankittiin sponsoreita.

 

Seura on saanut vuoden aikana avustusta Aktia Säätiöltä (hankittu robottiruohonleikkuri derby-kentän hoitoon), Varuboden-Oslalta (Paikallisesti Hyvää-kampanja, avustus käytettiin taidekurssiin) ja Sipoon kunnalta (toiminta-avustus sekä ratsastuskentän kunnostus ja huolto).

 

 1. Tiedotustoiminta

 

Jäsenistölle on lähetetty 3 jäsentiedotetta sähköpostitse, ja tiedotteet on julkaistu myös seuran www-sivuilla.

Husaariratsastajien Facebook-sivustolla julkaistaan myös ajankohtaisia tiedotteita (epävirallinen tiedotuskanava).

 

Julkaistu  15.03.2022