HUSAARIRATSASTAJAT menu

TOIMINTAKERTOMUS

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2020

 

 

 1. Yleistä

 

Vuosi 2020 oli Husaariratsastajat ry:n 49. toimintavuosi ja Husaarien Nuorten kerhon 44. toimintavuosi. Seuran jäsenmäärä oli yhteensä 303 jäsentä, joista seniori-ikäisiä oli 211 ja juniori-ikäisiä 92. Menneenä vuonna seura on toiminut ansiokkaasti vuonna 1993 myönnetyn Valo ry:n Sinettiseura-arvon mukaisesti. Nykyään Sinettiseura tunnetaan nimellä Tähtiseura.

 

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma. Olympiakomitea ja lajiliitto myöntävät tunnuksen urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Husaariratsastajat ry:llä on vihreä tähtimerkki, jonka osa-alue on lapset ja nuoret.

 

Husaariratsastajat ry. on urheiluseura, joka toimii saumattomassa yhteistyössä Savijärven Kartanon ratsastuskoulun kanssa.

 

 1. Hallinto

 

 1.           Sääntömääräiset kokoukset

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 7.3.2020 Savijärven kartanon ratsastuskoululla ja syyskokous 12.12.2020 Teams-etäkokouksena.

 

2.2.                 Seuran hallitus

Seuran hallitus kokoontui kuluneen vuoden aikana kymmenen kertaa. Puheenjohtajana toimi Marit Sivén. Hallituksen varsinaisia jäseniä olivat Ben Simonsén (vpj.), Leena Niemistö ja Natalia Trofast. Varajäseniä Linda Ström, Pia Sandström, Essi Forssell, Anne Majaranta ja Sirpa Lepistö mainitussa järjestyksessä. Seuran sihteerinä toimi Anne Majaranta, rahastonhoitajana Tuija Lindblad ja jäsensihteerinä Leena Niemistö. Hallituksessa Nuorten kerhoa edusti Anna Lillqvist (NK:n pj.).

 

2.3.                  Nuorten Kerhon hallitus

Husaarien Nuorten kerhon hallitus kokoontui kuluneen vuoden aikana 10 kertaa. Hallituksen kokoonpano oli seuraava: puheenjohtaja Anna Lillqvist, varapuheenjohtaja Jessi Hutukka, jäsenet; Camilla Simonsén, Amelia Laatikainen, Ida Henriksson, varajäseninä: ­Vanamo Wettig, Senni Luukkainen ja Catharina Harju.

 

 1. Koulutus

 

3.1.                  Seuran sisäinen koulutus

 

Nuorten kerhon hevoskerhot kokoontuivat kevät- ja syyskaudella kahden kerhon voimin: lääkintämerkki (3 kerholaista) ja mini/perusmerkki (17 kerholaista). Kerhot kokoontuivat koronan puitteissa säännöllisesti. Kerhoja ohjasivat 3 koulutettua hevoskerhonvetäjää.

Nuorten Kerhon kerhoista ja muusta toiminnasta lisää Nuorten Kerhon toimintakertomuksessa (liite 1).

 

Hevoskerhoissa suoritettiin Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hevostaitomerkkejä yhteensä 5 kpl, kaikki lääkintämerkin suorittajia.

 

Seuran senioreille tarkoitettu sennukerho oli tauolla vuonna 2020.

 

 

 

 

 

3.2.                 Seuran ulkopuolinen koulutus

 

 

4.                     Kilpailutoiminta

 

Seura on myöntänyt kilpailulupia vuonna 2020 seuraavasti: 27 kpl seurakilpailulupaa, 13 kpl aluekilpailulupaa, 4 kpl kansallista A-lupaa ja 4 kpl kansallista B-lupaa. Kansainvälisiä A-luvan haltijoita oli 1 kpl ja Kv B-luvan haltijoita 2 kpl.
 

 

8.3 harjoitusestekisat, lähtöjä 19 kpl

                        4.7. seurataso koulukilpailut, lähtöjä 24 kpl

                        5.7. seurataso estekilpailut, lähtöjä 16 kpl

                        27.9. harjoitusestekisat, lähtöjä 15 kpl

                        18.10. seurataso koulukilpailut, lähtöjä 46 kpl

 

4.1.                  Valjakkoajo

 

31. – 2.8. järjestettiin kansalliset valjakkokilpailut Savijärven kartanolla. Lähtöjä kilpailuissa oli yhteensä 24 kpl. Luokissa mukana husaareista oli Ben Simonsén, Leena Vähä-Erkkilä, Heidi Koski ja Essi Kajander.

21.8. – 23.8. Valjakkoajon SM-kilpailuissa Ypäjällä Ben Simonsén oli kolmas. Essi Kajander oli samoissa kisoissa alue-hopealla.

 1. .               Esteratsastus

 

Esteratsastuksessa seuraa edusti alue-tasolla Jemina Niemistö.

 

4.3.                Kouluratsastus

 

Kouluratsastuksessa seuraa edustivat alue- ja kansallisella tasolla Lina Bärlund, Linda Ström, Jemina Niemistö, Fanny Peltonen ja Anne Lilja. Husaareilta osallistui joukkue Etelä-Suomen aluejoukkuekoulukilpailuihin 9.8.2020 (Linda Ström, Fanny Peltonen, Anne Lilja) ollen lopullisissa tuloksissa 9/18.

 

 1.            Pararatsastus   

 

  Pararatsastuksessa seuraa edusti Heli Alastalo.                     

     

 1.            Kenttäratsastus

 

Kenttäratsastuksessa seuraa edusti kansallisella tasolla Axel Lindberg.

 

 1.                 Valmennustoiminta

 

Seuran valjakkokuskit Leena Vähä-Erkkilä, Sanna Tirkkonen ja Ben Simonsén valmentautuivat säännöllisesti maajoukkuevalmennuksissa, yhteensä 2 kertaa vuoden aikana.

Valjakkoajon aluevalmennuksiin osallistui myös husaarivaljakoita.

 

 1. Muu toiminta ja tapahtumat

 

 

 

 1. Muuta

 

SRL:n Valjakkoajokomiteassa toimivat Ben Simonsén ja Leena Vähä-Erkkilä.

 

FWB-yhdistyksen hallituksessa toimi Camilla Simonsén.

 

Rolf Simonsén, joka oli SRL:n ainaiskunniajäsen sekä Husaarien kunniajäsen, menehtyi kuluneen vuoden aikana.

 

Husaariratsastajien muita kunniajäseniä ovat Olavi Laine, Aarre ja Rea Vainio, Tapani ja Margareta Peltonen sekä Sari Silander.

 

 1. Varainhankinta ja julkaisut

 

Valjakkokisojen ohjelmalehtiseen myytiin mainoksia, sekä mainostilaa valjakkokisojen maratonesteisiin. Kilpailuiden kilpailuluokkiin hankittiin sponsoreita.

 

 1. Tiedotustoiminta

 

Jäsenistölle on lähetetty 2 jäsentiedotetta sähköpostitse, ja tiedotteet on julkaistu myös seuran www-sivuilla.

Husaariratsastajien Facebook sivustoilla julkaistaan myös ajankohtaisia tiedotteita (epävirallinen tiedotuskanava).

 

 

 

Julkaistu  19.03.2021